(063) 051 80 59

Контактний телефон

info@agro.dn.gov.ua

Пошта для листування

В Бахмутському районі відзначили День працівників сільського господарства

З нагоди відзначення Деня працівників сільського господарства Бахмутський районний будинк культури гостинно розчинив двері, запрошуючи на велике свято працівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств, ветеранів агропромислового виробництва зі всіх куточків Бахмутського району.

Ледве переступивши поріг, запрошені наче потрапляли до гостинної української хати. Завзято музики грали-вигравали, господар з господинею привітно зустрічали, чарочку наливали, смачно пригощали. А який же святковий стіл без сала? До початку урочистої частини в холі закладу відбувся фестиваль «Смак українського сала», в якому  взяли участь територіальні громади місцевих рад і Соледарської міської ОТГ. Кожна громада на свій смак презентувала цей продукт, з дотепними жартами, віршами і піснями. На столах, прикрашених вишитими рушниками,  – різноманітні страви із сала. Досвідчені  господині не тільки вміють смачно готувати, але й гарно заспівати. Авторитетне журі опинилось у складному становищі, бо визначити переможців фестивалю було непросто. А тим часом свято набирало обертів. Приємною несподіванкою для присутніх стала виставка-дегустація трав’яних чаїв, представлена студентами і співробітниками Бахмутського професійного аграрного ліцею.  Працювала фото-зона, і всі бажаючі мали нагоду зробити фото на пам’ять.

Ось і настала урочиста мить. У великій концертній залі будинку культури під оплески працівники агропромислового комплексу приймали вітання із професійним святом і заслужені нагороди. Ветеранів і працівників сільського господарства привітали голова Бахмутської райдержадміністрації Володимир Бохонов,  голова Бахмутської районної ради Євген Пластун і голова Бахмутського райкому профспілки робітників агропромислового комплексу Лариса Шрамченко. Кращі працівники в різних галузях сільського господарства, переможці районного змагання зі збирання ранніх зернових культур нагороджені грамотами і подяками Донецької облдержадміністрації, Бахмутської райдержадміністрації та Бахмутської районної ради, кубками і грошовими винагородами. На знак пошани і з нагоди професійного свята ветеранам сільськогосподарського виробництва разом із грамотами були вручені запашні короваї – символ хліборобської праці, щедрого врожаю та добробуту.

Настала черга підбити підсумки Фестивалю «Смак українського сала». І журі прийняло єдине вірне рішення: всі учасники гідні бути переможцями. В урочистій обстановці представникам громад вручені сувеніри на згадку про участь у фестивалі.

А потім всіх присутніх у залі творчий колектив районного будинку культури запросив на веселий український ярмарок – театралізоване дійство з піснями, танцями, веселощами і жартами.


Бахмутське управління агропромислового розвитку

Facebook
Pocket
Email
Print