Меню

Стан справ у галузі рослинництва у Донецькій області станом на 30.10.2017

В агропромисловому комплексі Донеччини завершується збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур.

Станом на 30.10.2017 зернові та зернобобові культури зібрані на площі 526,1 тис. га (у 2016 році – 513,4 тис. га), або 96% до уточненої площі до збирання, намолочено зерна в кількості 1 млн. 914,4 тис. тонн (у початково-оприбуткованій вазі) (у 2016 році – 1 млн. 720,8 тис. тонн), при урожайності – 36,4 ц/га (у 2016 році – 33,5 ц/га), в тому числі кукурудзу на зерно зібрано на площі 51,3 тис. га (69% до прогнозу), намолочено зерна в кількості 145,6 тис. тонн, при урожайності 28,4 ц/га.

В господарствах області ведеться збирання врожаю соняшнику. Станом на 30.10.2017 соняшник зібрано на площі 316,7 тис. га (96% до прогнозу) (у 2016 році – 289,8 тис. га), отримано насіння соняшнику в обсязі 534,6 тис. тонн, урожайність становить 16,9 ц/га.

Під урожай 2018 року (станом на 30.10.2017) у всіх категоріях господарств області озимі культури посіяно на площі 350,4 тис. га (102% до прогнозу) (у 2016 році – 312,9 тис. га, або 94% до прогнозу), в тому числі озимий ріпак на зерно посіяно на площі 22,1 тис. га (154% до прогнозу) (у 2016 році – 17,3 тис. га, або в 2 рази більше прогнозованої площі).

За оперативними даними (станом на 25.10.2017) у всіх категоріях господарств області отримані сходи озимих культур (включаючи озимий ріпак на зерно) на площі 185,3 тис. га (53% до посіяного), в т.ч.: озимі культури на зерно – 170,8 тис. га (52% до посіяного).

Зяблевий обробіток ґрунту у всіх категоріях господарств області (станом на 30.10.2017) проведено на площі 350,5 тис. га (69% до прогнозу), в тому числі чорні пари підготовлено на площі 69,6 тис. га (52% до прогнозу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pocket
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: